Våååta drömmar om en egen walk-in...

Sedan jag fyllde tolv år har jag önskat mig en walk-in closet. För mig är det snarare en nödvänlighet än en önskning - den jag har börjar svämma över. Tyvärr håller varken mina föräldrar eller vår bostad med om detta. Men i mitt nästa hem, då minsann! Här är några inspirationskällor i alla fall:







Realisation!

Mmm..
..för oss shoppinggalna betyder inte bara jul god mat och härlig stämning. Det betyder också en fullspäckad mellandagsrea med en massa fina fynd! Imorgon anfaller jag i jakten på några läckra fynd inför nyår. Längtan!


God Jul!



Tänkte bara önska er alla en riktigt good jul!




Julklappar till mamma

Här är några tips på roliga saker till mamsen såhär i juletid.


Handkrämen "Gardeners Hand Therapy" fick min mamma förra året. Hon älskar att greja i trädgården och den passar perfekt. Köpte den tillsammans med en matchande tvål från samma märke. Doftar ljuvligt gör den också!





1. Lövformade skålar från Georg Jensen
2. Drinkglas från Svensk tenn
3. Duschkräm från Crabtree & Everlyn. Den första i doften Mango - Cranberry och den andra i Olive - Avocado - Basil
4. Ekollonglas formgivna av Estrid Ericson/ Svensk tenn
5. Förkläde i elefanttyg - Estrid Ericson/Svensk Tenn
6. Tvålar - Savon de Marseille
7. Smålandskasse i Josef Franks tyg Manhattan
8. Brickor i Josef Frank och Estrid Ericson- mönster. Från Svensk tenn
9. Grythandskar i Josef Franks tyger. Också från Svensk tenn



Snygg teknik..

Allt som oftast hamnar tekniska prylar högt upp på julklappslistorna. Det är inte ofta årets julklapp är en tröja eller ett par speciella skor. Nej, oftast vill vi svenskar ha ny teknik.  Något flashigt, nytt och smart. Något som underlättar våran vardag. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i denna typen av klappar. Mjuka paket slår allt annat. Men sedan teknik även kunde se snygg ut har jag börjat ändra mig. Här är min lista över de snyggaste teknikprylarna:


1. Motorola Razer - DG edition - designsammarbete mellan ett modehus och en tekniktillverkare : Me like!
2. Creative Zen Vision - mediaspelare för musik, film, bilder m.m.
3. Soda streamer Jet - gör kolsyrat vatten på ett kick
4. Apple Ipod Nano - i alla jordens färger -mmm!
5. LG Chocolate White - snygg mobioltelefon med "slide"-funktion
6. LG Ke850 Prada edition - Ännu ett samarbete!
7. Macbook Air - supertunn minidator
8. Sony Ericsson z610 - med "glas"översida och inbyggd display
9. Nokia 7370 - Sååå vacker!
10. Creative Zen - kompakt liten musikspelare
11. Motorola Razer (igen) - i rostfritt stål och swarovski-kristaller.
12. Apple Iphone - en modern klassiker





Läckert, läckert, LÄCKERT! Jag säger bara: Ge mig mer teknik!!


Snääälla tomten..

Årets önskelista skulle nog kunna bli hur lång som helst. Men man får ju begränsa sig ibland. Här är i alla fall några av mina drömjulklappar:



1. Topshop
2. Topshop
3. Topshop
4. Forever21
5. Forever21
6. Forever21
7. Bottega Veneta
8. Celine
9. Donna Karen
10. jimmy Choo
11. La Perla
12. Lanvin
13.  Leaves of Grass
14. Mimi Holliday by damaris
15. Missoni
16. Missoni
17. Miu miu
18. Pucci
19. Sass & Bide
20. Chloé
21. Chloé
22. Chloé
23. Sonia by Sonia Rykiel
24. Splendid
25. Vanessa Bruno


Så, nu är det bara att hoppas att tomten också läseer bloggar, haha!



Grönt är skönt!

Igår var det myskväll med julgransklädning och film. Jag och T åt glass och såg på film. Inte vilken film som helst - grinchen! Den är underbar och jag kan i stort sett alla repliker utantill. Han är en så underbar karaktär. Jag minns att jag första gången jag såg filmen hittade en del likheter mellan mig och grinchen. Så gjorde också mina vänner. Jag har därför blivit en liten minigrinch - i snällare tappning!

Grinchen kanske inte är känd för något vidare stil, han har ju inte ens kläder på sig!? Men jag blev ändå lite inspirerad igår. Varför har man så lite grönt på sig? Det är ju en underbar färg! Här kommer därför några gröna ljuvligheter:



1. Alexander McQueen
2. Catherine Malandrino
3. Jimmy Choo
4. Juicy Couture
5. Miu Miu
6. Juicy Couture

Idag är det en ny dag på jobbet. Känns skönt att det snart är jul så man får vara lite ledig. Hade tänkt vara ledig mellan jul och nyår. Då blir det slapp, mys och mycket julgodis! Det är man värd! Haha.
Idag är det dölugnt på jobbet, hälften av företaget är ju jullediga redan så. Men det är fint väder med sol och blå himmel vilket gör det lite roligare i alla fall. T är hemma och är ledigt - fuskare! Men men, nu får man återgå till arbetet, så här hade jag velat gått klädd på kontoret idag:



Topp: Vera Wang
Leggings i skinn: Les Chiffoniers
Kavaj: K Karl Lagerfeld
Väska: Burberry
Armband: Forever21
Skor: Miu Miu



Triss i svart

Dagens topp tre..

..mm!!

1. Alberta Ferretti


2. Oscar de la Renta


3. Luella





Julstök!




Bild: Paul Costello

Ojoj. Känner mig lite som askungen. Det är mycket som ska göras såhär innan jul! Hemma håller vi på med julpyssel och pynt. Sedan ska det städas, ordnas och göras fint. Hade planer på att sätta in min minigran idag (har en liten baby-kungsgran) men vet inte riktigt om jag hinner. Jag älskar julen men det är verkligen en tid fylld med stress! Det är skönt att man kan vila ut och vara lite ledig efter julafton iaf.

Idag ska jag och T gå och se ett på julspel som hans lillasyster är med i. Det ska bli roligt. Hoppas att det är mycket jul så man får upp stämningen lite! Sedan blir det hem och fortsätta med julstöket. För imorgon ska några av mina kära tjejkompisar komma över på lite glögg, lussebullar och mys. Längtar efter att träffa dem, de går så lång tid emellan. Borde jobba mindre och göra fler roliga saker. Men det är inte lätt när man samtidigt vill få in mycket pengar för framtiden.. Jaja, längtar i alla fall tills imorgonkväll!



Mm, glögg är en av mina absoluta julfavoriter. Smaskens!


2008 blir snart 2009

Det är snart ett nytt år vilket betyder fest, fyrverkerier och allt vad nyårsafton innebär. Många har redan börjat prata om vad dem ska ha på sig. Jag har inte bestämt mig än men en sak är klar - det blir inget svart! Alla verkar ha svart som någon slags "dresscode" för nyårsfesten. Varför? Jag säger bara:

- Våga bära färg på nyårsafton!

Här är några förslag på "gladare" klänningar:



1. Acne
2. Catherine Malandrino
3. Marc Jacobs
4. Thread Social
5. Antik Batik

Och för er som håller er till det mörka:



1. Mint Jodi Arnold
2. Miu Miu
3. Rue du mail
4. Thurley


Såhär hade i alla fall jag velat se ut:




Underbar klänning från Pucci! Me like!




Ha en bra dag i regnet!


Kort beskrivning..

Jag tänkte köra en kort beskrivning om vem jag är, för er som undrar.

Bild: Paul Costello


Heter
: Anna
Ålder: 19år
Civilstånd: Ihop med T
Bor: Hemma hos mina föräldrar i en ort norr om Göteborg
Jobbar med: Ekonomiassisten/Receptionist på ett företag som säljer satelitkommunikation och andra tekniska produkter för fartyg, driver också ett café och konsthall med min mamma samt läser en del kurser på distans.
Intressen: Kläder, mode och inredning. Att teckna (framförallt kläder). Latteart och espressokaffetstillverkning.
Framtidsplaner: Planerar att studera på Textilhögskolan i Borås ht-09. Har också tänkt läsa en del fristående kurser på Göteborgs univeristet. Vill även ställa upp i Baristacupen våren 2009.
Gillar: Allt som är vitt, skrit och vackert. Får gåspäls av inredningstidningar med vackra bilder och butiker med ljuvliga skyltfönster. Shopping är ett stort måste, även fast det ibland måste bli fönstershopping. (Ekonomin tillåter inte allt!) Annars är jag otroligt svag för skor och väskor och måste erkänna att det börjar likna ett beroeende. Illa! Mulberry är en ständig favorit, annars gillar jag mest second-hndväskor som fått fram den där slitna, vackra ytan. The Brigde är en annan stående favorit.
Ogillar: Stress, dålig planering och röda inredningsdetaljer. Har fortfarande inte förstått varför man vill ha det?

Detta var lite om mig. Vet inte riktigt vad mer jag kan skriva. Försöker att inte få för mycket personligt tjat på den här bloggen. Känns som om dagböcker borde ligga låsta i någon byrålåda och inte vidöppna på internet.. Men det är ju bara min åsikt..

Ha en bra dag!


Fredagscarvings..

Mmmm! Jag älskar fredagar, för då får man äta en massa gott! Idag vill jag ha:




Jag dööör av längtan till kvällen! MUMS!



Lanvin






















Underbart!





Ha en bra fredag!










Svårt att bestämma mig..

Jag har tidigare sagt att jag tycker att julen och vintern är årets bästa tid. Men nu är jag inte så säker längre. Det hela började med att jag satt och tittade på fina jackor på net-a-porter. Rätt som det var hamnade jag inne på bikinisidan och drömde mig bort. Sommaren är underbar, i alla fall i tanken. Egentligen är det ju bara en besvikelse med en massa jobb, regn på ens lediga dagar och stressen att hinna med allt man vill. Men ändå, tänk den varma solen och känslan av att inte behöva ta någon jacka när man går ut. Underbart! Så, jag står fortfarande i valet och kvalet om vilket som är bäst. Men tills jag vet det tänker jag njuta utav båda och nöja mig med dessa härliga sommarbilder:



Bilder: Paul Castello


Ha en underbar dag!



Under 1000- lappen, tack!

Här har jag listat 16 av mina budgetfavoriter just nu. Se och njut av att det kan vara både billigt och fint!


1: Ellos
2: Topshop
3: Ellos
4: Ellos

5: Ellos
6: Esprit / Ellos
7: Ellos
8: Kate Moss for Topshop


9: Din sko
10: Din sko
11: Indiska
12: Lindex

13: Lindex
14: Lindex
15: Indiska
16: Indiska





iih, kallt och ruggigt!

Ussh vad kallt det är idag. Gick upp vid halv 7 och fick skrapa bilrutor i säkert 15 minuter. Sedan fick jag göra suuperlugnt för att inte glida av vägen, trots mina dubbdäck. Jag gillar inte när det är isigt och kallt. Ska det vara kallt får det vara torrt eller snö. Det här är ju bara jobbigt! Men men, det blir säkert en fin dag.
Sitter på jobbet nu, insvept i en filt och drömmandes om en stor kopp varm choklad. Mmm! Får nog göra mig en riktigt fin när jag kommer hem.
Igår var jag och T och köpte min gran. Brukar som sagt alltid ha en liten gran men iår fanns inte det !! Så vi fick helt enkelt ta en fin stor gran som vi ska såga av på mitten. Haha! Var också på Lindex och tittade på klänningen och tubtoppen - men vilken besvikelse! Inte alls det materialet jag ville ha och bara konstiga storlekar kvar. Men det fanns en massa annat fint! Istället blev det en härlig fika med scones på Espresso House. Lagom mysigt för en tisdag tycker jag.

En härlig vinterbild:


Bild från fotolasse.se

Och, såklart, några fina jackor att värma sig med i detta kalla väder:



1: Alexander McQueen
2: Burberry
3: Hervé Léger

Nu får ni ha en härlig dag!


Min namnsdag idag!

Idag är det den 9e december vilket betyder Anna-dagen. Det är alltid lite speciellt. I min familj firar vi nämligen namnsdagar lite mer än vanligt (?) och man får en liten present. Men det betyder också att det inte alls är långt kvar till jul! Jag längtar något otroligt, det är den bästa tiden på året!
Idag är det fint soligt väder och det känns som att man har fått lite mer energi. Jag och T ska åka och shoppa lite efter jobbet. Det blir lite kläder och fika, men även årets julgransinköp! Jag har alltid en minikungsgran dekorerad i enbart vitt och guld - och det blir inga undantag i år! Den är perfekt liten och söt, utan en massa barr på golvet.

Kollade över lite internetsidor för köptips för eftermiddagen. Hittade en del på Lindex som jag gillade. Bland annat klänningen som är i dagens önskeoutfit:



Jag kan helt enkelt inte få nog av over-knee sockar! Det är så snyggt och perfekt för att dressa ner en klänning. Skorna från Marc by Marc Jacobs är en annan sån älska-sak som man inte kan motstå. Hade gärna fått dem inslagna i ett paket i jul!

En annan fin grej på Lindex hemsida är den här tubtoppen som är ett perfekt alternativ till festklänningen. Snygg till en enkel rak kjol eller läckert tajta svarta stuprör. Jag gillar att den är enkel och ren samtidigt som den är flickig och söt. Läcker helt enkelt!



Får väl se om detta finns i butik, i så fall blir min garderob lite fullare!
Ha det bra!


Julstämning!

Igår blev det en mysig kväll på Liseberg. Deras jultema har utökats mycket de senaste åren. Det var underbart fint! Härlig med alla de små bodarna och alla ljus. Fick dagen att bli mycket juligare.
Idag blir det först jobb. Sedan åker vi till stan igen, för att gå ut och äta och mysa lite. Det blir nog också bra. Hade tänkt att hinna köpa lite julklappar men det kanske får bli på måndag istället. Behöver också gå en liten runda på stan för att hitta saker till min egen önskelista. Har för tillfället supertorka på idéer! Illa! Det är ju lite lustigt egentligen, då det finns tusen saker jag tycker är fina, här är några exempel:





Mockasiner: Lindex
Klänning: Topshop
Flätat armband: LA Sthlm
BH: Topshop
Ringar (set om 3): Topshop
Halsband: Bottega Veneta
Armband: CC Skye (Screw)
Silverskor: UGGs
Kjol: Indiska


Det kanske finns hopp om en bra önskelista i år också, haha!




Ha en toppenbra dag!


Snörvel..

Jag är jättesjuk. Näsan rinner och jag får knappt luft. Flåsar som en hund ur munnen. Men ändå sitter jag på jobbet idag. Har dock med mig en liten neccesär fylld med medicin och diverse annat (läs fyra olika nässpray).

När jag blir sjuk så värdesätter jag verkligen fina och roliga pyjamasar. Jag älskar att ta på mig ett par härliga tossor och en fin matchande pyjamas. Helst ska det vara i någon läcker färg och ha en massa roliga funktioner. Till exempel ett par strumpor i lila med mjuk och ullig päls på insidan. Här är några fina grejer som passar till oss sjuklingar:




Pyjamas med Kermit: Topshop
Julgranspyjamas: Topshop
Inneuggs: Topshop
Nattlinne: Lindex
Kofta: Lindex
Mockasiner: Lindex

Den roliga pyjamasen med jugranen på kan bli en perfekt present till en kompis eller syster. Något att tänka på!


Ha nu en trevlig dag trots allt regn och rusk!



Sjuk..

Jag har gått och blivit sjuk. Huvudet känns som om det ska sprängas och jag fryser konstant - jobbigt! Har därför sovit halva dagen. Men men, det kanske behövdes. Man lyckas ju aldrig få de där 8h annars.

Nu är det bara 21 dagar, 4 timmar, 50 minuter och 45 sekunder kvar till julafton. Oj vad jag längtar! Jag har redan köpt årets julklänning - en röd liten sidensak från Gina Tricot. Den är urläcker!  Men för er som inte hittat något än kommer det här lite tips:



Den röda: Donna Karen
Den blå: H&M
Svarta: Miu Miu



Röda klackar: Charlotte Olympia
Tjocka strumpbyxor: Falke (dock i svart..)
Sammetsskor: Topshop


Nej, nu ska jag värma mig med lite glögg! Ha det bra!


RSS 2.0